top of page
Поиск
  • kostyazhvan11

Виробниче навчання у групі МШ-11 12.04.2021 та групі МШ-12 13.04.2021. МУЛЯР 4 розряд.

Обновлено: 22 апр. 2021 г.

Тема 3. Підтема 6: Виконання "липецької" кладки.


Цегляна кладка стін липецька кладка

Цегляна кладка стін липецька кладка використовується також для будівництва з цегли різної якості і різних кольорів, а кладочні суміші підбираються під той чи інший тип цегли, що є важливим, наприклад, для декоративної кладки при зведенні фасаду будівлі або його облицювання

Для будівництва житлових і нежитлових будівель з цегли використовуються різні види цегляної кладки. У сучасному будівництві зведення цегляних стін ― це цілий напрямок. Цегляна кладка стін липецька кладка використовується також для будівництва з цегли різної якості і різних кольорів, а кладочні суміші підбираються під той чи інший тип цегли, що є важливим, наприклад, для декоративної кладки при зведенні фасаду будівлі або його облицювання. Крім властивостей цегли, кольору кладок сумішей, величезну вирішальну роль відіграє професіоналізм будівельників. Майстрам високого класу притаманне почуття матеріалу, його якісних характеристик і відзнак. Такі фахівці готові до творчого втілення в життя ваших ідей. Ми знаходимо багато доказів майстерності мулярів в древніх пам'ятках архітектури, які на ділі підтверджують надійність, довговічність, стійкість до атмосферних впливів будов з цегляними стінами.


Цегляна кладка для будівництва різних споруд використовувалася з давніх часів. В давнину люди, які укладали цегла, називалися мулярами. Вони можуть похвалитися багатою історією. Історики сходяться на думці, що поява цегли, як будівельного матеріалу, відносять до другого тисячоліття до нашої ери, а батьківщиною цегли вважається Єгипет. Месопотамія і Стародавній Рим славляться своїми будовами із застосуванням цегляної кладки. Вишукані споруди, які є пам'ятниками древньої архітектури, дійшли до нас у різному стані, але ми можемо побачити в них зразки цегляної кладки стародавніх арок, склепінь будівель, куполів. Стародавня Ступа Джетаванарамая на Шрі-Ланці вважається одним з найбільших цегляних будівель в світі. Найвища вежа, побудована з цегли, знаходиться в Німеччині. Ця башта зведена при церкві Святого Мартіна. Відомо, що її будівництво було закінчено в 1500 році. Те, що ця вежа досі стоїть і не тільки вона, але й інші будови з цегли, свідчить про надійність цегли як будівельного матеріалу. В давнину цеглу в комбінації з іншими будівельними матеріалами часто застосовувався для будівництва замків. Найбільшим цегляним замком в світі вважається Малборскій замок, що належав, колись Тевтонському Ордену. Більш стара споруда з цегли, яке датується XII століттям і є одним з найвидатніших творів мулярів, відрізняючись оригінальної цегляною кладкою ― це Вежа Шебелі в Ірані.

І сьогодні цегляна кладка широко застосовується в будівництві. Сучасні фахівці рекомендують будувати житловий будинок із застосуванням цегляної кладки стін липецька кладка. Будинок, виконаний за цією технологією, буде не тільки надійним, але й матиме ошатний вигляд. Головне запросити досвідчених будівельників для зведення вашого цегляного будинку. При підборі будівельних матеріалів приділіть особливу увагу їх якості та іншим характеристикам, таким як склад, міцність, тепло і звукоізоляція, стійкість до змін кліматичних умов. Відмінний будівельний матеріал ― важлива складова успішності вашого проекту.


Будинок ― це маленький рай для вас і вашої родини, і цегляна кладка стін липецька кладка послужить йому надійним захистом від бур і негараздів навколишнього світу. Добротний цегляний будинок стане сприятливим місцем для виховання дітей, їх дорослішання в лоні вашої родини. Дуже важливо створити зручний будинок відповідає всім зростаючим потребам вашої родини. Цегляний будинок повинен бути досить просторим, щоб вмістити велику вітальню, ігрову кімнату для дітей, зручні спальні для батьків та їх нащадків.

Дозвольте вашої фантазії розвиватися і втілитися в життя. Будинок, стіни якого складаються з цегли, дозволяє зробити оригінальний внутрішній дизайн. Фахівці рекомендують залишити одну цегляну стіну непоштукатуренной і розмістити в ній вишуканий камін в один ряд з великим сучасним телевізором, так щоб вони складали органічне ціле. Тепер ви зможете насолоджуватися видом полум'я в каміні і одночасно дивитися улюблену телевізійну передачу. Таке прогресивне дизайнерське рішення оформлення внутрішньої цегляної стіни додасть чарівності і колориту вітальні і вашому будинку в цілому. Цегла додасть відчуття тепла і затишку. Цей творчий прийом пропонує вам оригінальне рішення з'єднати два, здавалося б, не поєднувані, але бажаних предмета інтер'єру, в чому полягає і традиційність, і оригінальність, складаючи високу художню цінність. І, звичайно ж, таке неординарне дизайнерське рішення надасть величезне враження на ваших на друзів і знайомих.


Останнім часом стало популярним будувати у дворі свого будинку печі із застосуванням цегляної кладки. У такій печі приємно посмажити шашлик, або зварити юшку, або навіть кулішь на відкритому повітрі. Майстерно виконана цегляна кладка печі перетворить її на справжню прикрасу двору. Біля печі захочеться обладнати зручну зону відпочинку для себе і гостей. Ажурні стільці і стіл гармонійно впишуться в загальний вигляд двору. Яскравим доповненням послужать садові рослини, які крім багатого розмаїття квітів наповнять повітря неповторним букетом запахів, що послужить своєрідною ароматерапією.

Ніякої інший будівельний матеріал крім цегли не пропонує так багато елегантних способів створення детальних і унікальних архітектурних рішень. Стіни, вікна, сходові майданчики, склепіння арки, колони, тонкі підвіконня, оригінальні димоходи, виконані з цегли ― далеко не повний перелік всього того, чим можна доповнити красу вашого будинку.








36 просмотров0 комментариев
Пост: Blog2_Post
bottom of page