top of page
Поиск
  • kostyazhvan11

Виробниче навчання у групі МШ-11 11.11.2020 та у групі МШ-12 12.11.2020

Тема 2. Підтема 4.2. : Виконання кладки стовпів 2*2; 2,5*2,5 за трирядною системою перев'язування швів.

Продовжуемо опановувати кладку цегли за трирядною системою перев'язування швів

Розберемо стовп в 2 цеглини.


Порядова розкладка цегли стовп в 2 цеглини трирядна система






Стовпи в 2,5 та 3 цеглини використовується досить рідко. Загалом віни дуже схожий на попередні і для перевязки використовують половинки.

Ви мабуть уже зрозуміли що викласти стовп зовсім не легко. Оскільки стовп має бути ідеально вертикальним щоб в ньому не виникали розтягуючі чи згинаючі зусилля під час кладки. Для цього слід постійно користуватись контрольно-вимірювальним інструментом (виском рівнем) Для того щоб покласти лише одну кутову цеглину слід рівень прикласти не менше 4 разів. Це значно зменшує темп роботи. До того ж нам постійно треба буде контролювати ширину стовпа. Для того щоб зменшити кількість конрольних дій до мінімуму можна використати такий пристрій, який складається з рамки на розмір стовпа та штанги , яку виставляють верткально , так щоб можна було рамку пересувати на кожен ряд. Нам достатньо виставити пристрій один раз (краще виском) і тоді підімаючи рамку на кожен ряд нам потрібно злегка контроювати лише горизонтальність кладки вертикальсть та ширину стовпа не потрібно. Як це працює можна подивитись на цьому відео.


Якщо ж провертати рамку в кожному ряду на певний кут то можна отрмати дуже декоративний гвинтовий стовп.



За допомогою тренувальних цеглин скласти стовп 2*2 та 2,5*2,5 цеглини за допомогою трирядної системи перев'язування швів.

23 просмотра0 комментариев
Пост: Blog2_Post
bottom of page