top of page
Поиск
  • kostyazhvan11

Виробниче навчання у групі МШ-11 23.11.2020 та групі МШ-12 24.11.2020

Тема 3. Підтема 1.3 : Кладка із легкобетонних і шлакобетонних каменів під облицювання сучасною цеглою.

Кладка, виконана з двох видів кам'яного матеріалу, називається змішаною. При такій кладці виходить красиве облицювання зовнішньої поверхні стін, покращуються поліпшуються їх теплозахисні властивості і підвищується міцність навантажених участків стін.

Кладку з бетонних або природних каменів і цегли починають з прокладного тичкового ряду, потім укладають вісім рядів зовнішньої версти з цегли.

Внутрішню частину стіни викла­дають з каменів або дрібних блоків по ланцюговій системі перев'язки. Через кожні три ряди кладку перев’язують прокладними рядами цегли.

Кладка з бетонних або природних каменів і цегли


Кладку з бутового каменя і цегли починають з верстового ряду каменів. З іншого боку на таку ж висоту викладають версту з тичкових і ложкових рядів цегли і укладають камені в забутку. Через кожних 4—6 ложкових рядів укладають тичковий ряд , що забезпечує перев'язку з кладкою.

Кладка з цегли та бутового каменю


Кладку з цегли і каменя починають з укладання тичкового ряду каменів. Потім викладають з цегли два ряди внутрішньої версти по ланцюговій системі перев'язки.

Уклавши з каменів ложкову вер­сту, викладають внутрішню частину стіни, перев'язуючи її з фасадною верстою.

Кладка з цегли і каменю


Кладку з каменя (керамічного або силікатного) і цегли починають з тичкового ряду, потім викладають три ряди зовнішньої версти. Внутрішню частину стіни викладають з каменів за ланцюговою си­стемою перев'язки. Зв'язок зовнішньої версти з іншою частиною кладки забезпечують тичковий і ложковий ряди забутки.

Кладка з каменя та цегли



24 просмотра0 комментариев
Пост: Blog2_Post
bottom of page